World Environment Day 2024

Duurzame Energieopwekking als sleutel tot SDG doelen

Vandaag is het Wereldmilieudag, een jaarlijkse viering georganiseerd door de Verenigde Naties (VN) sinds 1974. Als kennispartner en leverancier in duurzame energie opwekking met zonne-energie streven we – samen met onze klanten – naar een duurzamere toekomst.

Internationale Dag van het Milieu: samen voor een duurzame toekomst

Woensdag 5 juni vieren we de Internationale Dag van het Milieu

Een jaarlijkse viering georganiseerd door de Verenigde Naties (VN) sinds 1974

We staan stil bij het milieu en hoe we ons steentje kunnen bijdragen met zonne-energie

Streven naar SDG doelen met duurzame energie

Betrokkenheid bij milieu en duurzaamheid

Op woensdag 5 juni vieren we de Internationale Dag van het Milieu (World Environment Day), een jaarlijkse viering georganiseerd door de Verenigde Naties (VN) sinds 1974. Het doel van deze dag is om mensen wereldwijd bewust te maken van de urgente milieuproblemen waarmee we worden geconfronteerd, en om overheden en burgers te inspireren om samen te werken aan oplossingen. Dit jaar ligt de focus op landherstel, woestijnvorming en droogtebestendigheid onder de slogan “Ons land. Onze toekomst. Wij zijn #GenerationRestoration.

Bij Durasolar voelen wij ons sterk betrokken bij de bescherming van het milieu en het bevorderen van duurzaamheid. Als leverancier van b2b zonnepanelenprojecten en groothandel in groene energie, streven wij actief bij aan het behalen van diverse Sustainable Development Goals (SDG’s). In het licht van de World Environment Day zien wij aansluiting vanuit onze dienstverlening bij:

  • SDG 7: Betaalbare en Schone Energie – Door het aanbieden van zonnepanelen en duurzame energieoplossingen maken we schone energie toegankelijker voor bedrijven.
  • SDG 13: Klimaatactie – Onze inzet voor het verminderen van CO2-uitstoot door duurzame energieopwekking helpt bij het bestrijden van klimaatverandering.
  • SDG 15: Leven op het Land – Door onze focus op duurzame energie die geen aanslag pleegt op natuurlijke hulpbronnen, ondersteunen we de bescherming van ecosystemen en biodiversiteit.

Een zonnige, duurzame toekomst

Onze aanpak richt zich op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals zonne-energie om energie op te wekken zonder de aarde verder uit te putten. Door zonnepanelen te installeren op daken van bedrijven en industrieterreinen en mee te denken in een slimme energiehuishouding en energieopslag, helpen wij de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en een bijdrage te leveren aan een schonere, duurzamere toekomst.

Op deze Wereldmilieudag staan wij stil bij de impact van ons energieverbruik op de planeet en om samen te werken aan innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. Samen kunnen we werken aan een betere wereld voor de komende generaties. Met de zonne-energie projecten en advies in een effectieve & groene energiehuishouding zijn we er trots op een steentje bij te dragen aan een meer duurzame en groene wereld!

Meer informatie over duurzame opwekking van energie

Heb je vragen over de duurzame opwekking van zonne-energie en het maximaliseren van het rendement van een zonnestroominstallatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bij Durasolar staan we klaar om je te helpen met onze expertise en hoogwaardige solar portfolio. Samen maken we jouw bedrijf klaar voor een duurzame toekomst.

Meer informatie over zonne-energie voor jouw bedrijf?

vul vrijblijvend de gegevens in