De kracht van thuisbatterijen

jouw stap naar energieonafhankelijkheid

De sleutel tot het maximaliseren van de voordelen van zonne-energie
Met de opkomst van zonne-energie groeit ook de behoefte aan efficiënt energiebeheer voor thuis. Thuisbatterijen vormen de sleutel tot het maximaliseren van de voordelen van zonne-energie. Deze innovatieve oplossingen stellen consumenten in staat om zelf opgewekte stroom op te slaan voor later gebruik, waardoor zij minder afhankelijk worden van het traditionele elektriciteitsnet.

De essentie van thuisbatterijen

Een thuisbatterij biedt de mogelijkheid om het overschot aan opgewekte zonne-energie op te slaan, zodat consumenten het kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Hierdoor vergroten consumenten energieonafhankelijkheid en verminder zij hun afhankelijkheid van grijze stroom uit het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij wordt de zelfconsumptie verhoogd van ca. 30% naar wel 60 à 80%, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Altijd een back-up bij een stroomstoring

Naast het verhogen van zelfconsumptie bieden thuisbatterijen nog een aantal andere voordelen. Zo zijn thuisbatterijen slim in te zetten tijdens stroomstoringen als noodvoeding voor essentiële apparaten zoals de koelkast.

Hoewel thuisbatterijen je helpen om je energieverbruik te optimaliseren, is het belangrijk om te beseffen dat ze je niet volledig off-grid maken. Om 100% zelfvoorzienend te worden, zijn aanvullende maatregelen nodig. Toch vormen thuisbatterijen een belangrijke stap in de richting van duurzame energieonafhankelijkheid.

Elektrische auto opladen?

Het advies bij een elektrische auto is om meer zonnepanelen bij te plaatsen, en niet de thuisbatterij zozeer te gebruiken voor het opladen van de elektrische auto.

De AlphaESS thuisbatterijen: betrouwbaar, flexibel en duurzaam

Met een breed assortiment aan opslagcapaciteiten en concurrerende prijzen bieden onze thuisbatterijen een betrouwbare en flexibele oplossing voor de particuliere energiebehoefte. Met een garantieperiode van 5 jaar en directe levering uit voorraad ben je verzekerd van een hoogwaardig product dat bijdraagt aan een duurzamere toekomst. De AlphaESS thuisbatterijen en slimme meter zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Ja, ik wil graag meer weten over thuisbatterijen