Vanaf 2023 is energielabel C verplicht

Voor kantoorgebouwen met een oppervlakte groter dan 100m².
Ben je als gebouw-eigenaar of installateur op zoek naar een leverancier voor zonnepanelen en advies?

Vanaf 2023 wordt het voor kantoorgebouwen, uitgezonderd panden waar het kantoor een nevenfunctie dient, met een oppervlakte groter dan 100m² verplicht om minimaal energielabel C voor dit pand te hebben. Dit staat gelijk aan een maximale fossiele energiebehoefte van 235 kWh/m² per jaar.

Kun je niet aan de eis energielabel bedrijfspand voldoen en behoud je energielabel D of lager, dan riskeer je een boete oplopend tot 81.000 euro of word je verplicht het pand te sluiten. 

Voorkom een boete. Met zonnepanelen kun je eenvoudig verduurzamen.

Installeer zonnepanelen

De investering in zonnepanelen levert niet alleen een lager energielabel op, maar verdient zichzelf in 7 jaar volledig terug en biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van een aantal regelingen en voordelen.

Wacht niet, profiteer van subsidiemogelijkheden

Tot en met 31 december 2023 profiteer je van subsidiemogelijkheden. Bovendien komt er per 2030 een verplichting voor energielabel A. Veel bedrijven kiezen ervoor om direct te verduurzamen naar energielabel A nu er nog ruime subsidiemogelijkheden beschikbaar zijn. Benieuwd naar wat zonnepanelen kunnen doen voor jouw energielabel? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder. 

Rendement Check

vul vrijblijvend de gegevens in